Mijn Reis naar Aquaristische Obsessie
Jan Uijtdewilligen deelt zijn reis door de wereld van de aquaristiek, van het bezit van zijn eerste aquarium tot het vinden van een gemeenschap bij de Rosaceus club. Zijn ervaringen en lessen die hij onderweg heeft geleerd, zijn een waardevolle bron voor aspirant-aquarianen.
De prachtige wereld van de COSBY-GOERAMI: Een persoonlijke kweekervaring
Een lid van de Aquariumclub deelt zijn ervaring met het kweken van de COSBY-GOERAMI, een goudgele kleurvariant van de Trichogaster Trichopteris Trichopteris. Ondanks enkele fouten, slaagde hij erin ongeveer 80 vissen groot te brengen.
Onverwachte Ancistrus Kweek: Een Aquarium Avontuur
Dit artikel beschrijft de onverwachte kweek van Ancistrus-vissen door Hector en Renée. Ze vertellen het verhaal van hoe het mannetje een bootje in hun aquarium claimde en daar zijn kroost veilig grootbracht, tot hoe ze leerden om de kleintjes te redden van hongerige medebewoners en hoe ze genieten van de voldoening van de succesvolle kweek.
De fascinerende en dodelijke wereld van Kogelvissen
Dit artikel verkent de fascinerende wereld van de kogelvissen, een dodelijke delicatesse die in Japan wordt gegeten. Het behandelt hun unieke eigenschappen, de gevaren van het eten ervan en de extreme voorzorgsmaatregelen die worden genomen bij de bereiding.
Een Diepgaande Kijk op Echinodorus Soorten
Dit artikel behandelt verschillende soorten Echinodorus, hun herkomst, verzorging en gebruik in het aquarium. Het biedt ook nuttige tips en anekdotes voor liefhebbers van aquaristiek.
De Geelbandgrondel: Een verkenning van ‘Het Bijtje’
Dit artikel bespreekt de Geelbandgrondel, ook wel ‘Het Bijtje’ genoemd, een minder bekende vissoort in de aquariumwereld. Het bespreekt hun verspreidingsgebied, uiterlijk, geslachtsonderscheid, verzorging en kweek.
Vesicularia dubyana (Javamos) – Een veelzijdige aanwinst voor elk aquarium
OntdekkingsgeschiedenisVesicularia dubyana, beter bekend als Javamos of Christmas Moss, werd in 1851 ontdekt door de botanicus C. Müller, die de plant oorspronkelijk de naam Hypnum dubyanum gaf. In 1908 werd de soort herzien door Brotheus en kreeg ze haar huidige
Saururus cernuus – Het Leidse Plantje
Nederlandse benaming: Leids PlantjeDe naam “Leids Plantje” heeft een bijzondere herkomst. Meer dan 50 jaar geleden werd dit plantje in aquaria gehouden zonder dat de wetenschappelijke naam bekend was. Opvallend genoeg werd het vooral gekweekt door aquarianen in Leiden (Nederland).
De wereld van Sagitaria: De kameleon in de aquaristiek
Dit artikel bespreekt de complexiteit en schoonheid van de Sagitaria, een plantensoort die talloze naamveranderingen heeft ondergaan in de aquaristieke wereld.